Сертификат за училище без отпадъци

Модно ревю и проекти по компютърно моделиране за Световния ден на рециклирането, 18 март 2021 г.

 

Децата от първи „а“, трети и четвърти клас се включиха в оригинална инициатива за Световния ден на рециклирането. Тя е част от проекта „Партньорство за красива и чиста България“ и Програма_Място България по иницирана на сдружение BG Бъди Активен!

 

Госпожа Ваня Панева и госпожа Даниела Стойнова организираха модно ревю с отпадъчни материали за първокласниците. Децата дефилираха с дрехи, които са изработени от материали, предназначени за рециклиране. Така показаха своята съпричастност към опазването на околната среда. Благодарение на родителите, първокласниците се представиха с уникални костюми.

Декорът на дъската бяха пъстроцветни рибки, изработени в часовете по изобразително изкуство – отново от рециклиращи се материали на ежедневието ни.

Учениците от трети и четвърти клас в часовете по компютърно моделиране направиха роботи от отпадъчни материали.

Четвъртокласниците създадоха също и компютърни игри на тема „Замърсено морско дъно“. При натискане върху отпадъците разположени върху морското дъно, те изчезват и се събират в кошчета за боклук. Компютърните игри бяха насочени към учениците от първи „а“ клас с апел за почистване и създаване на навици у малките деца за поддържане на чиста природа!

Благодарим на всички участници!